Organizations Don't Change, People Do

Wij helpen organisaties op de ABC- en 3S-eilanden om hun verandercompetentie en aanpassingsvermogen te vergroten. Daarvoor geven wij trainingen en advies op het gebied van change management. Met de Prosci® methodiek bieden wij een heldere structuur en praktische tools om veranderingen effectiever te (bege)leiden. Geïnteresseerd?

LEID VERANDERING

Ontwikkel verandervermogen en -competentie

The People Side of Change helpt organisaties en professionals met een op onderzoek gebaseerde gestructureerde methodiek en alle training, tools en advies die nodig zijn om verandering effectiever te managen.

Ontwikkel individuele competentie en vaardigheden om verandering te managen

Vergoot de succeskans van ‘must-win’ veranderprojecten

De organisaties laten veranderen van capaciteit en volwassenheidVergroot het verandervermogen en de verandervolwassenheid van de organisatie

Certificeringstraining

Prosci Practitioner Certification

Deze driedaagse training leert deelnemers om een gestructureerde methodiek en tools voor change management, inclusief het Prosci ADKAR-model, toe te passen op een eigen project. Deelnemers bouwen tijdens de training een change managementplan dat op onderzoek gebaseerde best practices gebruikt om verandering effectief te begeleiden en het resultaat voor de organisatie te verbeteren.

Inschrijven voor de Prosci Practitioner certificering op de Cariben

Samen met onze lokale partner BDO verzorgen wij de Prosci Practitioner Certification training op Curaçao voor professionals op de ABC en 3S eilanden.

Op dit moment zijn we de trainingsdata voor aan het bereiden. Laat je gegevens achter, zodat we je kunnen informeren zodra meer gegevens bekend zijn.

Het Prosci ADKAR model

Het meest toegepaste change management model ter wereld gericht op individuen

Het Prosci® ADKAR®-model is het meest gebruikte change management model ter wereld voor individuele verandering. Het Prosci ADKAR®-model is een op resultaat gericht change management model dat individuele en organisatorische veranderingen begeleidt.

Het Prosci ADKAR®-model is een op resultaat gericht change management model dat individuele en organisatorische veranderingen begeleidt. ADKAR is ontwikkeld door Prosci-oprichter Jeff Hiatt en is een acroniem dat de vijf concrete bouwblokken en resultaten weergeeft die mensen moeten bereiken voor blijvende verandering: Awareness, Desire, Knowledge, Ability en Reinforcement

Op onderzoek gebaseerde methodiek en tools

De Prosci-methodiek en -tools zijn gebaseerd op meer dan 20 jaar onderzoek. Met onze programma’s bieden we je een robuust pakket aan change management tools.
Met best practices van duizenden ervaren change management professionals over de hele wereld, zijn deze tools jouw geheime wapen voor het vergroten van de succeskans van organisatieveranderingen.

tpsoc-adkar.png
ADKAR MODEL